7 Zielsliefde tips
Wil je iets toevoegen bij dit onderwerp?

7 tips die helpen van zielsliefde te genieten en om zielsliefde een plaats in je leven te geven.

1. Stel je niet afhankelijk op van je zielsliefde (het is jouw leven)
2. Je bepaalt zelf hoe je je voelt, het is jouw keuze (niet anderen bepalen dat)
3. Leer alles los te laten (dan hou je over wat je zelf bent)
4. Kijk naar wat je zelf geleerd hebt en nog leren kunt
5. Besef dat alle liefde die je ziet in jezelf zit (de ander spiegelt dat)
6. Blijf niet hangen in emoties (emoties zijn reacties op je gedachten)
7. Onderneem (maak keuzes, creeer je eigen leven, leer, leef, geniet)

Ze klinken heel makkelijk… Ze zijn voor sommigen heel moeilijk… Elke stap is er een...

Zielsliefde is een ervaring, geen persoon

Zielsliefde is niet je 'andere helft' vinden en je daarmee verbinden, maar jezelf vinden en je daarmee verbinden

Zielsliefde is de ervaring van de eenheid  met je eigen ziel en de ervaring van de afhankelijkheid van je eigen persoonlijkheid

'Als je het mooiste wat je buiten jezelf gevonden hebt kunt loslaten dan vindt je het mooiste in jezelf!'
(Tiny)

Als je verdriet hebt om je zielsliefde is dat een keuze, er blij om zijn is ook een keuze. En als je denkt dat je zo'n extreem mooie ervaring nooit meer meemaakt is dat nog geen reden om andere mooie ervaringen uit te sluiten.

De oneindige liefde die zielsliefde spiegelt en het gemis van die spiegel die je aan een persoon had gekoppeld

Als je de ervaring hebt gehad van zielsliefde met je tweelingziel dan is de kans groot dat jullie niet meer bij elkaar zijn. Maar denken dat jij en je tweelingziel zich nog moeten ontwikkelen en dan weer bij elkaar komen is niet zielsliefde. Dat is voorwaardelijke liefde, niet onvoorwaardelijk. Dat is je persoonlijkheid die de liefde van de ziel afhankelijk maakt van een ander. Dat heeft niets met zielsliefde te maken. Denken dat je alleen die mooie liefdeservaring in een liefdesrelatie met je tweelingziel zult hebben is zielsliefde koppelen aan een persoon. De persoon is iets heel anders dan de ziel. Juist als je de ervaring van zielsliefde hebt gehad dan weet je dat als geen ander.
Dus laat de koppeling van zielsliefde aan een persoon helemaal los en zie het als een ervaring. Dan is je afhankelijkheid weg. En daarmee ook je gevoelens van pijn en verlatenheid die je toeschrijft aan het gemis van die ene persoon.
Als je de koppeling aan een persoon los kunt laten en zielsliefde kunt zien als een ervaring dan kun je zielsliefde leren vinden in jezelf. Zielsliefde is een-zijn met jezelf, wat je zelf bent. Je weet nu hoe het voelt! Als je een kunt zijn met jezelf kun je ook een-zijn met anderen…
En een-zijn met alles.

 


'The Twin Flame is not a "person" that you find, but a spiritual experience that can be created and re-created. It is an energy that is within you and within all living and sentient beings. It is the energy of the Source and the Creator! It requires maturity, love and acceptance, to be strong enough and compassionate enough to engage this energy and its tremendous power. It is indeed the raw power of Creation based in Love and Desire and Manifestation. It is the original template of Love as given by the Divine Source.

Since the Twin Flame is not a person, but an experience, the idea of looking for a person or discovering a particular person is no longer valid. The long and painful processes that some people enage within in order to be "clear" enough or loving enough or whatever else, is just an illusion that comes from the old energy understanding of what Love is.

Love is not something that you have to work for and attempt to develop. It is not an exam that you need to pass and the Twin Flame is not a graduation present.'

(Celia Fenn)

Reactie
Als je loslaat met liefde (om te beginnen bereid te zijn) zul je er nog iets mooiers voor terugkrijgen in een vorm die je stoutste dromen overstijgen.
(Eliza)

Reactie
Leuke tips,en vooral als het bij iemand lukt,maar wat als het bij de wederhelft niet lukt? Dat is spelen met elkaars gevoelens. De ene gaat gelukkig verder, terwijl de ander ziek van verdriet achter blijft.
(Onbekend)

Reactie
Ja makkelijk praten, en zeker als je gewoon zeker weet, dat het naast zielsliefde, ook nog een liefdesrelatie wordt, alleen de ene het nog niet weet, er niet aan toe is, en/of het bewust weg stopt. Het is frusterend, als de 1 er al aan toe is, en de ander nog niet. Zeker na hele mooie jaren vriendschap, wat erg diep is gegaan!!
(Onbekend)

Reactie
Loslaten, de ander vrij laten is inderdaad een van de grote geheimen bij zielsliefde. Jij weet soms intuitief dingen en dan toch de terughoudendheid betrachten tot die ander het voor zichzelf ook bewust wordt en ervaart op zijn/haar tijd en niet de jouwe. Dat hoort bij zo`n onvoorwaardelijke liefde.
(Onbekend)

Reactie
Zielliefde is geen ervaring; het is een way of life. een ervaring is een voorbijgaand iets; zielliefde niet.
(Onbekend)

Reactie
Kies niet met je hoofd, maar met je hart en gevoel; je verstand is er om keuzes te begrijpen, niet om ze te maken.
(Belletje)

Een tip
Ik heb een aantal verhalen gelezen en ik wou dat ik jullie allemaal kon helpen met de pijn die jullie meedragen. Maar ik heb geleerd, “ALLES WAT PIJN DOET HEB JE NIET NODIG”. Ik weet…… makkelijk gezegd dan gedaan. Ik heb ook de pijn en verdriet na de breuk van een zielsverwant en ook nog is van mijn tweelingziel gevoeld. AUW!!! dat doet pijn!!!. Maar je moet uiteindelijk verder. Kies voor jezelf en probeer verder te groeien. Misschien is dit een idee. Het heeft mij in ieder geval geholpen. Na de breuk blijven vele vragen rond hangen, vragen die niet altijd door jezelf, vrienden of familie kunnen worden beantwoord. Mocht je ervoor open staan ga dan is naar een medium(een medium waar jij een goed gevoel bij hebt). Het heeft mij veel geholpen om mijn verdriet en pijn een plaats te kunnen geven (vragen werden beantwoord) en zo langzaam alles te kunnen verwerken en uiteindelijk los te laten. Iedereen heeft zijn eigen weg te bewandelen en alleen jij weet wat de beste oplossing is voor jezelf. Maar blijf aub. niet met de pijn en verdriet rondlopen…,want achter het verdriet en pijn ligt geluk en nieuwe liefde op je te wachten. Iedere geleerde les zal beloond worden. YES!!!! Ik ben mijn 2de zielsverwant tegengekomen en ik voel me gelukkiger dan ooit. En ik weet niet hoe ik dit moet uitleggen maar de intensiteit van liefde is veel heftiger/sterker tussen mij en m’n 2de zielsverwant dan tussen mijn 1ste en zelfs tweelingziel. Je kunt het vergelijken met of je iedere dag de loterij hebt gewonnen. Hihihihihihihihi!!!!!! Ik wil dit nog even kwijt. In iedere pijn en verdriet zit een “les te leren”. En het is er altijd om jou er sterker van te maken. Succes met jullie allen.
(Steven)

Reactie
Al een tijdje heb ik mijn zielsliefde los gelaten,maar dan ook echt losgelaten. Ben wel wat rustiger geworden,maar het gemis blijft. Ik wil er dan ook even aan herinneren dat een tweelingziel en een soulmate twee verschillende dingen zijn. Niemand kan voor een ander schrijven...
(Onbekend)

Een tip
Af en toe zie ik hem, maar hij hoeft niet bij mij te zijn om bij mij te zijn. Het is fijn elkaar af en toe te zien, maar kort daarna is er toch weer steeds even het gemis. Het gevoel dat ik heb voor hem is nog altijd niet veranderd: in zijn armen in slaap vallen en nooit meer wakker worden. En dat terwijl ik nog zoveel wil doen! Ik wil leven, ik wil helemaal niet in slaap vallen en nooit meer wakker worden! Toch verlangen we allemaal naar die ene hereniging... Daarom vallen we denk ik het liefst in slaap in de armen van die ander....
Mijn tip is schrijf er over, aanvaard het, praat er over, ook met je partner. Zielsliefde ervaar ik als iets heel fijns, maar ik besef ook dat ik er verstandg mee moet omgaan.
(Onbekend)

Liefdse loskoppelen van de persoon
Het is een nobel en begrijpelijk streven, maar het is denk ik bijna onmenselijk om tweelingzielliefde los te koppelen van de persoon waar je deze mee ervaren hebt. Ik denk dat je daarvoor ronduit verlicht voor moet zijn. Deze benaderingen/zienswijze is mij té ZEN;ik hou van de persoon en de persoon zit voor mij totaal vast aan die liefde. Ik wil dat ook niet loskoppelen. Dit wil overigens niet zeggen dat ik geen grote liefde, zelfs onvoorwaardelijke liefde voor anderen kan voelen, want dat kan ik wel degelijk. Ik vind het geen kwestie van voorwaardelijkheid als je blijft hopen op een hereniging met je GROTE liefde, dat vind ik te hard beoordeeld. Uiteindelijk geloof ik al een tijdje dat er voor deze ervaring geen zwart-wit regeltjes op te stellen zijn. Iedereen ervaart én voelt deze liefde anders. Het idee om deze liefde te ontkoppelen van je persoonlijke spiegel, zal voor velen een utopie blijven. Het legt zo'n druk op mensen die weten dat ze daar niet aan kunnen v! oldoen. Ik? Ik wil daar niet aan voldoen. Want zouden we Julia kennen als Romeo er niet geweest was. Of vice versa? Waarom kan één mens niet de personificatie van de ultieme vorm van liefde zijn?
(Roos)

Ik kan mijzelf niet loslaten
Het is nu al 3 jaar geleden dat mijn tweelingziel mij zomaar heeft laten vallen zonder iets dan ook .. Ik he alles ondergaan kwa verdriet verwerkingen e.d. en mij zelf ook giga ontwikkleld maar sorry hoor .. Vandaag de dag zelfs na mijn mijn hele ontwikkeling en burnout die ik er aan overhield door middel van los telaten besef dat het met geen mogenlijk kan de reden waarom is simpel 2 tweelingziel mijn andere ik is ik ! Ik kan mezelf niet loslaten so simpel is het ... Het ging een hele periode zeer goed met mij er kwamen van allerlij leuke verrasingen op mijn pad tijdens het loslaten en ik heb vele mensen geholpen .. Nu ben ik een weekje ziek en stort helemaal in elkaar van gemis naar mijn tweelingziel dus voor mijn eigen gevoel weer helemaal terug naar mijzelf bah .. Alle mediums die ik allemaal hebben geproken zeggen zelf tot op de dag van vandaag hij komt terug .Dat had ik al een tijd geleden naast me neergelegd want wie moet er terugkomen ik? Op dit moment ben ik gewoon even heftig geschrokken hoe zwaar het gemis nog kan zijn na 3 jaar ... Alles wat ik heb meegemaakt in mijn hele leven wat echt niet weinig was heeft niet zo veel pijn gedaan als dit gemis.
(Onbekend)

Loslaten is soms de enige mogelijkheid
Loslaten is soms de enige mogelijkheid omdat vasthouden te veel pijn doet. Door allerlei verschillende oorzaken leek het voor ons onmogelijk om samen te kunnen zijn. Dat deed zo veel zeer en zoveel verdriet dat we elkaar wel los moesten laten. Ondanks dat, mis ik hem natuurlijk vaak, maar ik voel nog steeds hoe het met hem gaat. Dat gevoel maakt het dragelijker. Hoe gek ook eerder maakte dat het moeilijker..... maar nu vind ik het gewoon fijn om te voelen hoe het met hem gaat. Helaas bepaald het mijn humeur vaak wel
(Onbekend)