Ik hield al van je, voordat ik je had ontmoet...
 

Zielsliefde: soulmates, zielsverwanten, zielscontacten

Aantrekken en afstoten tegelijk kennen we allemaal in elke relatie. Maar wat als het zo intens wordt dat het je leven rigoureus verandert? Heb je ooit iemand ontmoet die je heeft ‘overvallen’ door een onvoorwaardelijke liefde, zo diep als je die nog nooit hebt gekend. Een liefde die er ineens was, zonder dat je er iets voor hoefde te doen. Werd je tegelijkertijd door diezelfde persoon geconfronteerd met jezelf. Met je moeilijkste emoties, die je het verst had weggestopt. Misschien heb je dan een soulmate ontmoet.

Een website boordevol intense ervaringen van ultieme liefde en confrontatie
Sinds het bestaan van deze website hebben bezoekers in totaal meer dan 10.000.000 (10 miljoen) keer pagina's van deze site bekeken! Mensen die een zielsliefde-ervaring hebben of gehad hebben en hun eventuele partners die het vaak lastig kunnen begrijpen, kunnen op deze website bijna 400 persoonlijke ervaringsverhalen lezen over het fenomeen "zielsliefde". Als je informatie zoekt, is Zielsliefde.nl een kennisbank met meer dan 6000 antwoorden op meer dan 1400 vragen en bijna 200 tips. Tiny Kanters heeft deze ervaringen verzameld van mensen die zelf zielsliefde hebben ervaren. Zij weten dus als geen ander waar ze het over hebben. Deze praktische website is een naslagwerk vol intense, waargebeurde verhalen, emoties, uitleg, tips en er zijn 850 gedichten te lezen. Je kunt ook nog op de Zielsliefde Facebook-pagina zo'n 1500 mensen ontmoeten die zielsliefde hebben ervaren.
Voor mensen die met zielsliefde te maken hebben is deze website een herkenning, erkenning, bevestiging of soms een openbaring. Voor anderen is het een meeslepende verzameling vertellingen over persoonlijke worstelingen en groei. Zielsliefde ervaren veel mensen als een uitnodiging om authentiek te zijn en weer werkelijk jezelf te zijn.

Leeswijzer
De ervaringsverhalen, antwoorden en tips op deze website zijn door verschillende mensen zijn opgeschreven zijn de teksten erg wisselend van schrijfstijl. De originele stijl is zoveel mogelijk behouden. Soms is ‘verhalend’ geschreven, soms in MSN-stijl, ook zijn er Belgische schrijvers. Kortom; ieder verhaal is een persoonlijke en unieke vertelling. De ervaringsverhalen zijn overwegend geschreven in een formule van 10 interviewvragen. Sommige teksten in de ervaringsverhalen zijn vetgedrukt. Dit zijn door de redactie aangebrachte accenten.

Redactie
De redactie van deze website wordt momenteel uitgevoerd door: Tiny.
(Bij de redactie beoordelen we onder andere ingezonden vragen op de relevantie voor het onderwerp "zielsliefde". Hierdoor kan het voorkomen dat een vraag of reactie niet geplaatst wordt. Als de vraag niet anoniem is ingezonden dan laten we dat normaliter weten via een bericht.)

‘De mensen die het meest tot onze ontplooiing kunnen bijdragen, zijn degenen die de sterkste gevoelens in ons oproepen en tot wie we ons onweerstaanbaar aangetrokken voelen.’
Robin Norwood

Keerpunt terug naar jezelf
Als je een navigatiesysteem gebruikt in je auto om van A naar B te rijden en je rijdt precies in een tegenovergestelde richting van je geplande route, dan nodigt het systeem je uit: 'Probeer om te keren', 'Probeer om te keren'. Of je op je geplande route zit voor jouw huidige leven geven je emoties aan. Simpel gezegd; als je je goed voelt dan zit je op je pad, als je je niet goed voelt dan ga je er van weg. Als je die signalen langdurig niet opvolgt dan kun je steeds verder weg raken van jouw weg. Soms komen mensen die ver van hun pad zijn geraakt een andere persoon tegen die hun inspireert om snel om te keren, terug naar hun oorspronkelijke levensroute.

Zielsliefde is een levenveranderend fenomeen
Zielsliefde is een fenomeen dat je met iemand kunt ervaren; een combinatie van een ultieme liefde en ultieme confrontatie die beiden ervaren. Het fenomeen is vooral bekend onder de noemer 'soulmates'. De diepe liefde voelt als 'thuiskomen' en als 'het mooiste wat mensen mee kunnen maken', volgens degenen die het ervaren hebben. Het is de diepste liefde die op aarde mogelijk is zeggen velen, liefde die over levens heen gaat. Zielsliefde is eeuwige liefde.
De ultieme confrontatie met elkaar en het typische gelijktijdige aantrekken en afstoten is om heel snel, heel veel te kunnen leren. Zo'n intense confrontatie is vaak alleen te doorstaan als er ook een mooie kant aan zit; namelijk die diepe liefde. Deze liefdeskant van zielsliefde is veelbesproken en het is een wens van velen om een soulmate te ontmoeten. Het zijn van soulmates van elkaar gaat echter niet zo zeer over romantiek. Door het enorme contrast van de heftige confrontaties in combinatie met de diepe liefde en de keuzes die daarmee samenhangen is een snelle en grote bewustzijnsgroei mogelijk.
De omgang met elkaar is meestal tijdelijk en varieert vaak van een periode van enkele weken tot enkele jaren. De ontmoeting is veelal een levensveranderende ervaring, die de personen meer in verbinding met zichzelf brengt waardoor ze weer dichter bij hun oorspronkelijke levenspad zijn. Je krijgt de ultieme verleiding om te kiezen voor de ander maar het doel van een zielsliefde ervaring is juist om weer te leren kiezen voor jezelf en diezelfde diepe liefde weer in jezelf te ervaren.

Waarom deze website?
Een reactie van een bezoeker vat dit mooi samen: "En dat is dus waar de beginnende tweelingzielontdekker vreselijk behoefte aan heeft. Aan iemand of liefst meerdere ervaringsdeskundigen. Want de emoties die vrij komen bij het ontmoeten van de tweelingziel blazen je volledig omver. En dan begint de zoektocht naar: wat is dit, wat voel ik, kan dit, wat moet ik hiermee, is contact de bedoeling of moet ik dit helemaal alleen doen? En de hamvraag: komt het ooit nog goed met mij? En daar kunnen mensen die deze reis van de ziel al doorlopen hebben een hele steun in zijn."

Herinneren, hervinden, herenigen
Zielsliefde is intense liefde over levens heen, die je ervaart via je huidige persoonlijkheid in dit leven. Heel diep van binnen kennen we allemaal zielsliefde. Sommingen kunnen het zich weer herinneren uit vorige levens of uit de periode tussen vorige levens. Sommigen hervinden zielsliefde in dit leven en mogen het in dit leven opnieuw ervaren (met alle liefde en commotie die daar vaak mee gepaard gaat). Zielsliefde is niet te creeren, niet te begrijpen, alleen maar te voelen en te ervaren. Het is er of het is er niet. Je zou kunnen zeggen dat je het alleen kunt 'hervaren'. Of je in dit leven nou wel of niet een zielsliefdesrelatie mag hebben, ooit ben je toch weer bij elkaar, wordt je weer herenigd en versmelt je samen weer tot een. Zielsliefde is de diepste liefde op aarde, liefde die over levens heen gaat. Zielsliefde is eeuwige liefde.

Soulmates, zielsverwanten, zielscontacten
Zielsliefde kun je ervaren met verschillende intensiteit. Wanneer je iemand ontmoet kan het zijn dat je een sterk gevoel hebt dat je elkaar al lang kent en zelfs dat het voelt dat je al veel dingen van elkaar weet (herinneren). Dit wordt vaak zielscontact genoemd en soms ervaar je dit wanneer je een sterk oogcontact hebt. Zielscontact kun je met veel mensen hebben. Zielscontact wordt meestal korstondig ervaren, en ieder gaat weer zijn eigen weg.

Zielverwanten hebben dezelfde ervaringen als bij een zielscontact maar zijn vaak op een bepaalde manier verbonden met elkaar, bijvoorbeeld als vrienden of familie of misschien als collega. Ze hebben een meer langdurige verbintenis, vaak om elkaar te helpen met hun 'spirituele' ontwikkeling of om van elkaar te leren (hervinden). Wanneer ze elkaar genoeg geleerd hebben verdwijnt hun verbintenis weer maar ze zoeken elkaar soms weer op in volgende levens. Zielverwantschap wordt meestal maar met een paar mensen ervaren.

Tweelingzielen hebben ook dezelfde ervaringen als als bij zielscontact en bij zielsverwantschap maar dan vele malen intenser. Een tweelingziel heb je in principe maar een, hoewel bij uitzondering mensen wel twee van deze ervaringen hebben. Een ontmoeting of relatie met een tweelingziel is zeldzaam en veranderd meestal onomkeerbaar hun leven. Tweelingzielen ervaren een oneindig diep en onvoorwaardelijk liefdesgevoel voor elkaar. Zij zijn een deel van elkaar en voelen zich samen een (herenigen). Het is bijna altijd een bijzonder heftige confrontatie met jezelf en met elkaar. Zo'n heftige confrontatie vaak dat die meestal grote veranderingen in je leven te weeg brengt. Meestal willen tweelingzielen bij elkaar blijven maar vaak lukt dat in de praktijk moeilijk vanwege de heftige confrontaties.

Diepe zielsverwantschap of tweelingzielen worden worden vaak soulmates genoemd. Niet te verwarren met de Amerikaanse interpretatie waar de term soulmate soms al wordt gebruikt als je elkaar voor het eerst gezoend hebt op een date. De amerikaanse term voor tweelingzielen is 'twinflame'.

100% Vrijwilligerswerk
Deze website is zonder winstoogemerk en volledig opgezet en onderhouden door vrijwilligers.
Speciale waardering voor Inge, Saskia en Annemarie voor het vele redactiewerk dat zij hebben gedaan.


Dankwoord

Honderden mensen hebben meegewerkt aan deze website. De website is tot stand gekomen door de inzendingen van verhalen, vragen en antwoorden van mensen die zelf zielsliefde hebben ervaren. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd; hartelijk bedankt daarvoor!


Ontdek, deel en geniet
Deze website is gemaakt om ervaringen van zielsliefde met elkaar te delen en elkaar meer inzichten te bieden in wat zielsliefde kan zijn. Misschien kun je hier nog wat nieuws ontdekken. Misschien wil je anderen helpen door het delen van jouw ervaringen. In ieder geval wens ik dat iedereen geniet van de ervaringen die hij of zij meemaakt op het gebied van zielsliefde.

Tiny Kanters

Tiny Kanters MKM is ervaringsdeskundige op het gebied van zielsliefde. Hij is trainer, begeleider en inspiratiemanager met Inspiratiemanagement voor bedrijven en particulieren. Daarbij is hij kunstenaar. Wat hij heeft geleerd van zielsliefde is: "Als je het mooiste buiten jezelf los kunt laten, dan vindt je het mooiste in jezelf"

Reacties van bezoekers
'Super, dank je wel! Heel veel steun en liefde terug aan jullie allemaal, die voor zoveel mensen aanspreekpunt zijn.'

‘Ik wil alleen maar even laten weten dat ik dit zo'n unieke website vind, echt geweldig!! Ik heb zelf ervaren wat een zielsliefde is, en het is heel heftig en blijvend. Ik wist niet dat er een site over bestond, maar dit ontroert me echt!!
Bedankt!’

'Ik ben zo blij met deze site, omdat ik hier verhalen kan lezen van andere mensen die dezelfde ervaring hebben als ik en die,ondanks dat wat een ander er ook van vindt, weten dat zielsliefde echt bestaat!'

 

Deze website bevat persoonlijke ervaringen en persoonlijke waarheden. Niets op deze website beoogt enige algemene waarheid of juistheid te zijn. Deze website belicht slecht enkele aspecten van zielsliefde en beoogt niet volledig noch wetenschappelijk verantwoord te zijn. Waar informatie is overgenomen uit andere informatiebronnen is de bron vermeld.

© Tiny Kanters
Het is alleen toegestaan om content van deze website te kopieren, te gebruiken of te verspreiden als daarvoor schriftelijke toestemming is verleend.