Algemene opmerkingen
Wil je iets toevoegen bij dit onderwerp?

Twinsoul
(Onbekend)

lieve mensen;als ik jullie verhalen lees;stel ik vast dat velen onder ons hun tz missen ;ben ook in die fase van afstoten al meer dan een jaar..en het is mee opstaan en mee gaan slapen,maar denk wel dat tijd de pijn zal helen....en het begint toch zachter te worden omdat ik nu weer meer buitenkom en family en vrienden bezoek om de geest te veruimen;valt wel op dat mensen meer van u houden en andersom...en ik had een mooi gesprek met een priester en een wijs man en een ding dat hij zei over mensen die hun hart niet volgen ...:veel mensen worden beinvloed door andere mensen en door leefomstandigheden,family ,vrienden,werk,kinderen enz...uw hart niet volgen is god niet volgen..en daar krijght later de mens alleen maar spijt van...en dat is een waarheid ik ben dus meer gaan leven en respecteren hoe mooi het aardse leven is en ik wil later niet in mijn stoeltje zitten en mijn leven overdenken als zovelen die bang zijn .ik wil geen spijtmens worden;leef en geniet en zijt goed voor mekaar...

 

Loslaten
(Inge)

Ik heb gisteren moeten loslaten. Het doet zo'n enorme pijn. Maar het moest! Ik heb momenteel geen idee hoe ik het moet verwerken,omdat ik nog enorm veel van hem hou,ook al mag/doe ik dat beter niet. Zoiets hou je niet tegen. Ik weet met mijn eigen geen blijf,ik mis hem zo erg!!!! En toch heb ik er een punt achter moeten zetten! Ik wist niet dat het zooooo enorm moeilijk ging gaan.

 

De essentie van zielenliefde is als het ware een spiegeling van je ziel naar je ware pad
(Onbekend)

Lieve allemaal, De essentie van zielenliefde is als het ware een spiegeling van je ziel naar je ware pad, je blauwdruk Het is een energie die je confronteert en je de weg vrijmaakt voor je toekomst. Zielenliefde is liefde en heeft enkel liefdevolle energie die een zeer hoge frequentie heeft. Al die liefde die je voelt is van jouw! En deze laat je voelen hoe mooi je bent, hoe mooi je mag zijn en deze laat je zien dat je bent zoals je bent en dat het goed is. Je hebt de mogelijkheid geschapen omdat geen te mogen zien van je zelf en stapt daarmee in een ongelooflijk mooi bewustzijnsproces. Die “ander”is een persoon geweest die je zelf koos voordat je besloot om op de aarde te komen. Jullie spraken allebei af welke rol er gespeeld moest worden. En om die rol te krijgen is heel veel liefde nodig. In vele gevallen heeft de rol een bepaalde tijd. Er is veel verschil in de openheid en beleving. Als jij dit sterker voelt dan de ander dan is hij of zij in jouw leven gekomen. Als je niet bewust Bent van een zielen liefde dan bij jij die gene die in een leven is gestapt en als beide bewust zijn of worden dan kan er een relatie ontstaan. Liefde is er altijd en dat blijft, het is vaak het ego dat sterker wordt omdat antwoorden achterblijven op de vragen Die naar boven komen. Omdat ze onbeantwoord blijven speelt angst een hele grote rol. Maar ook angst is een keuze. Kwaad worden naar die ander is vaak aangeven dat je zelf niet met de situatie overweg kan en dat je in feite kwaad bent op je zelf. Je kan niemand claimen, jij bent ook van niemand, je hebt niemand nodig om gelukkig te zijn, elke stap die je zet om je zelf beter te gaan voelen is er een teveel, Want, lieve mensen het is goed zoals het is. Je staat precies in het leven waar je moet staan. Waardeer de ander en heb begrip en respect hoe zij of hij hiermee omgaan, laat los, laat volledig los en ben begripvol en Open. Zie alles met liefde, met de zelfde liefde die je ontving tijdens het contact met je soulmate. Want alleen dan ontstaat de werkelijke energie die je laat beseffen dat alles wat je meemaakt er al is.

 

Niemand weet heo het precies zit, je kunt slechts ervaringen met elkaar delen
(Onbekend)

Het valt me op dat op tweelingzielensites veel mensen anderen precies lijken te kunnen vertellen hoe het zit met tweelingzielen. Ik heb me in het verleden laten misleiden door ervaringen van anderen op mezelf te betrekken (maar ik had ook zo´n behoefte aan informatie). En wie weet is wat een ander schrijft wel onzin? Mijn conclusie na 2 a 3 jaar. Niemand weet precies hoe het zit. Tweelingzielen bestaan. Je kunt slechts je ervaringen met elkaar delen. En waar het volgens mij om draait is op je eigen gevoel en intuitie leren vertrouwen. In plaats van op anderen af te gaan. Lieve mensen op deze site. Heel veel sterkte. Als je eenmaal de liefde voelt stromen maakt dat alles goed.

Partner van een tweelingziel
(Onbekend)

Ook ik heb mijn tweelingziel ontmoet. We hebben beiden een relatie. Gelukkig kan ik hier met mijn partner goed over praten. Hij begrijpt me, maar kan het niet invoelen. Hij steunt me waar hij kan, want de emotionele rollercoaster is heftig en dan is het fijn dat je je gesteund voelt. Een tweelingzielliefde is totaal anders dan de 'aardse' liefde. Gaat veel dieper, is groots. Deze liefde wordt van bovenaf gestuurd, daar kan je niets aan doen. Hier moet je me dealen. Van ontrouw jegens je partner is totaal geen sprake.

Dezelfde kleur
(Onbekend)

"Als er miljoenen verschillende kleuren zijn, zijn wij van dezelfde kleur." "Je bent hetzelfde, ik voel me compleet." Je bent een verrijking van mijn leven" .

Zielsliefde gaat vooral over jezelf
(Onbekend)

Tweelingzielliefde (hoe het beestje ook mag heten) gaat door merg en been. Heel je leven staat op zijn kop, echter deze liefde maakt je ook blind. Het gaat erom dat je in de eerste plaats zelfstandig en in jezelf heel wordt, dat je deze persoon die de pure liefde in jezelf weerspiegelt, ook los kan laten. Leer wat je kan leren van de boodschappen van deze spiegel (in welke vorm van relatie dan ook), ga op zoek naar je innerlijke man en innerlijke vrouw (in jezelf), verbindt deze twee en laat het uiterlijke los. Het zit echt in jezelf =).

Gevoeligheid
(Onbekend)

doordat zoveel mensen tegenwoordig bezig zijn met hun ziel, zielsliefde merk je een toenemende gevoeligheid om je heen. Er komen sterkere gevoelens op je af, leuk soms ook niet leuk, die waren er altijd al maar je voelde ze nog niet zo duidelijk. het is logisch dat je op rotgevoel rottig reageert, onbewust. Krijg je het voor elkaar om dat echter niet te doen wordt je steeds sterker en liefdevoller en kan je je beter op de goeie dingen concentreren. kan soms echt moeilijk zijn vind ik. Een goede vriend kan soms ineens rottig aanvoelen of heftig, maar dat kan ook weer te maken hebben met de manier waarop jij je voelt, of met je twin, en ook weer oplossen. het heeft dus eigenlijk te maken met de hoogte van jouw bewustzijn hoe je op gevoelens om je heen reageert. Probeer via je gevoel er rustig achter te komen wat je nou voelt, wanneer, oordeel niet te snel.

 

Je zielsliefde is een spiegel van jezelf
(Onbekend)

Een van de grootste angsten, mijn zielslliefde wordt afgepakt.... dit kan niet, nooit. die liefde is nl een spiegel, houd je van jezelf, spiegelt de hele wereld dit, jouw zielsliefde(s) spiegelt dat dan het allersterkst. alles verder is een tijdelijke illusie, zonder toekomst, nog kop nog staart... ook compassie is liefde, ben oprecht, durf anderen en jezelf lief te hebben ook al snap je het niet allemaal.

 

Loslaten
(Onbekend)

De verhalen zijn zo herkenbaar. Ik heb sinds enkele maanden ook mijn tweelingziel ontmoet en dat was en is heel heftig. Ik houd van hem, maar het is niet te vergelijken met een "gewone" relatie hebben. We zijn beiden getrouwd en ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik het met mijn partner heel goed bespreken kan. Hij staat er voor open. Het komt op je pad en moet het aanvaarden. Er is geen weg terug. Het geeft fijne gevoelens maar ook intens verdriet en eenzaamheid. Het valt niet altijd mee hiermee te dealen. Ik blijf er voor openstaan en laat gebeuren wat komt. Het is niet voor niets dat dit me overkomt en ik koester het. voor mij heeft het ook weinig of niets met fysieke aantrekkingskracht te maken, het gaat veel dieper.

 

Loslaten
(Onbekend)

Probeer je zielsliefde los te laten, als de mogelijkheid niet bestaat om met elkaar door het leven te gaan. Gun de ander alle liefde die je bezit en je zal gelukkig zijn.

Gebruik liefde als inspiratiebron
(Onbekend)

Als je steeds vast zit in gedachtes als, er komt nooit iemand voor wie ik hetzelfde voel of die zoveel van mij houdt en je hebt moeite met loslaten van je zielsliefde, misschien helpt dan het volgende. Ja, het kan zijn dat je nooit meer zoveel voelt voor iemand als voor diegene. Maar als je iemand maar een fractie kunt geven van de liefde die je voelt voor je twin, dan is dat heel waardevol. Met andere woorden, laat de liefde die je voelt een inspiratiebron zijn naar het voelen van meer liefde voor jezelf en anderen.

 

Loslaten
(Onbekend)

Met 100% overtuiging de man van mijn leven ontmoet. Hij heeft een vriendin. Maanden en maanden gingen er overheen, je gaat ermee naar bed en staat ermee op. En hoe tegendraards het ook voelt, hoeveel pijn en verdriet het ook doet, loslaten was achteraf het beste voor MIJ. Kiezen voor jezelf, ook al voelt het als verraad of als vreemdgaan. Doorbijten. Dan kom je er gaandeweg achter dat je (naar aanleiding van de ontmoeting met je twin) sterker bent geworden als persoon, dat je hebt bijgeleerd. Je kunt beter met je angsten omgaan, en weet beter wie je zelf bent. Omdat je er zelf voor gekozen hebt om te leren. Als die ander daar niet voor kiest, of meer tijd nodig heeft, in beide gevallen loslaten. Hij/zij moet het zelf doen. Het is jouw leven, probeer zelf de grip langzamerhand weer terug te krijgen op je leven. Het gaat gestaag, stap voor stap, maar het is de moeite waard.

Geniet van deze liefde
(Onbekend)

Geniet van deze enige echte LIEFDE, hij/zij komt niet voor niets in je leven. Geniet ervan en ervaar VREUGDE , pure VREUGDE, pak het aan met beide handen.. !

 

Ga met de stroom mee
(Onbekend)

Ga met de stroom mee, er tegen in roeien geeft alleen maar verdriet en moeite. Je hart/ziel krijgt toch zijn zin, dat is de bestemming van je leven! Hoe moeilijk wil je het voor jezelf maken?!

 

Zie jezelf door de ogen van je tweelingziel
(Jenny)

Je tweelingziel in dit leven te mogen ontmoeten is één van de grootste geschenken. Het gaat gepaard met de heftigste confrontaties, en ook een niet in te dampen verlangen om samen te zijn met je twin. Waarom overkomt je dit dan, vraag je jezelf, om je liefde te laten voelen en ervaren, opdat je net zo naar jezelf gaat kijken als je twin naar jou doet. Kijk door haar/zijn ogen naar jezelf, en hou net zo onvoorwaardelijk van jezelf als hij/zij van jou en jij van hem. Dat is zielsliefde. Loslaten is het grootste goed. Het willen hebben/bezitten is de pijn wat ons ego veroorzaakt.

 

Het antwoord op alle vragen
(Onbekend)

Het antwoord weet je zelf wel! Als je die nog niet weet dan krijg je die wanneer je rust vind in jezelf. Mijn tweelingziel soulmate geliefde of hoe ik hem mag noemen is bij me vandaan. Maar ik weet ik voel dat ik hem nog niet kan benaderen maar het belangrijkste is dat ik dit ook nog niet kan omdat ik weet dat ik deze periode voor ik hem weer ga zie moet gebruiken om van mezelf te leren houden. Leren te onderkennen dat hij niets meer is dan de spiegel. Ik zie mezelf in hem:) En ja het doet pijn dat we elkaar misschien nooit gaan trouwen. Maar met alle liefde die in mij zit en in jou zit die je dus door je tweelingziel hebt gevoeld kan jouw toekomst er alleen nog maar heeeeel mooi uit gaan zien. Have fun! Til er niet te zwaar aan...dat hoeft niet. GENIET!!

 

'De ander'
(Onbekend)

Iedereen heeft het steeds hier over hij/zij. B.v. hij was er nog niet klaar voor. Zij is nog getrouwd. Hij moet nog dingen verwerken. Zij was te sterk, enz, enz, enz. Is het misschien niet zo dat je met je ego kijkt en met je vinger wijst. Wat je in een ander ziet ben je zelf. Je ego projecteert altijd naar buiten en omdat het buiten je lijkt, zie je niet dat je het zelf hebt bedacht. Daarom lijkt het alsof je er niks aan kunt veranderen omdat het de ander is die moet veranderen. Je hoeft alleen je eigen gedachten te veranderen en daarmee verander je die van de ander ook want in een echte ZL-relatie IS er geen "ander". Je bent 1 van geest/ziel: wat de ander denkt/voelt, ervaar je samen met hem/haar OMDAT je 1 bent. Daarom zien de meeste zl-relaties nooit Het Licht omdat jullie ego's jullie succesvol uit elkaar houden. Onhoudt dan ook: dat maar "1 van de 2" dit hoeft in te zien en de hele relatie is voorgoed genezen en veranderd in een onuitputtelijke bron van diep! intens hemels geluk voor "beide". Er is geen "ander", er is maar 1 Zelf, dát is het grote geheim wat je kunt ontdekken met een ZL.
Reactie
'Vertrouw op je gevoel'
(Onbekend)
Reactie
Al die vragen.... En diep in het hart weet bijna iedereen die de vraag stelt het antwoord al, maar zoekt bevestiging.... Vertrouw op je gevoel. Sommige dingen WEET je gewoon, zonder verklaring, uitleg of verstand. Wel heerlijk om het te bevestigd te zien, maar vertrouw vooral op jezelf. Alleen jij kent alle antwoorden!!!!

Reactie
Ik sluit me hier bij aan... Soms hebben we veel bevestiging nodig om onze ervaringen van zielsliefde te leren accepteren.We weten het wel maar durven nog niet volledig te vetrouwen op ons gevoel. Dat moeten we weer opnieuw leren.
(Tiny)

Reactie
Ik ga hiermee in. Diep in ons hart weten we allemaal het antwoord.Je zielsliefde zal altijd het belangrijkste in je leven blijven. En voor iedereen is de pijn anders. Echt loskomen van elkaar doe je NOOIT meer na deze ervaring. Je houdt teveel van elkaar, er zal altijd weer een moment zijn dat je elkaar opzoekt, na een maand na een jaar zelfs na tien jaar. Een ander kan NOOIT jou zielsmaatje vervangen.
(Onbekend)

'De sleutel om samen te zijn is individuele groei'
(Onbekend)

Ik begrijp dat velen hier een sterke liefde kwijt zijn omdat het niet ging echt. Maar alle relaties die we in ons leven hebben zijn er om ons voor te bereiden op DE relatie. Als je niet voor elkaar bestemd bent, dan ben je geen tweelingzielen. Soms denken mensen dat ze een tweelingziel hebben ontmoet maar het is iets wat HEEL ZELDEN voorkomt. Tweelingzielen zitten precies in dezelfde groeifase. Ze helpen elkaar onbewust met groeien. Ze zijn WEL voor elkaar bestemd en zullen uiteindelijk ook samen zijn. MAAR, eerst moeten ze samen een worden. Dat gebeurt op een moment waarbij de een de ander volledig vertrouwt en dus niet blokkeert. 100% openstaan voor elkaar en positief ingesteld zijn helpen jullie bij het groeien. En opeens als de tijd ervoor rijp is voel je iets wat je nog nooit hebt gevoeld. Je bent samen een. Het is alsof je in een fantasiefilm zit of aan het dromen bent. Je draagt de ander constant bij je, altijd. Alsof diegene fysiek bij je is. Je hebt het gevoel dat de rest van de mensen om je heen niet weten waar het leven om draait. Je weet meer... DE SLEUTEL OM SAMEN TE ZIJN IS individuele groei. Niet egoistisch zijn, maar willen wat het beste voor hen is. Ze steunen met hun eigen leven, ook al is dat niet zo gunstig voor ons. Het loslaten is de sleutel. En als het zo bestemd is, gaan jullie elkaar ZEKER weer aantrekken (zoals dat ook in de eerste instantie gebeurd is, dus niet per toeval) en zullen jullie er echt klaar voor zijn om samen te zijn. En dan gaan alle wegen vanzelf open. Alles gaat vanzelf. Maar om daar te komen, moet je alles eerlijk en puur moeten oplossen. Niemand pijn doen. Puur hart hebben. Tijd brengt de tweelingzielrelatie als het zo moet zijn. En als niet, dan is er iets anders voor ons voorbestemd.

Algemene reactie over 'loslaten'
(Tiny)

Op deze website en bij veel van de vragen op deze pagina wordt het onderwerp 'loslaten' van een zielsliefde benoemd.
In gesprekken met diverse mensen en na het horen van diverse reacties blijkt dat er onduidelijkheid is over wat 'loslaten' betekent.
LOSLATEN’ BETEKENT HET LOSLATEN VAN DE AFHANKELIJKHEID VAN JE ZIELSLIEFDE. Met andere woorden dat je je eigen gevoelsbeleving, stemming of acties niet laat afhangen van wat je zielsliefde wel doet of juist niet doet. Het komt voor dat mensen een deel van hun leven op hun zielsliefde doet gaan inrichten. Of dat mensen hun leven ‘in de toekomst plaatsen’ omdat je dan ‘uiteindelijk wel bij elkaar zult zijn’. Je bent dan niet meer volledig jezelf, je neemt dan niet alle verantwoordelijkheid voor jezelf maar legt dat voor een deel bij je zielsliefde. Als je bijvoorbeeld niet gelukkig kunt zijn zonder je zielsliefde dan heb je jezelf afhankelijk gemaakt van je zielsliefde.
Afhankelijkheid kan niet samengaan met onvoorwaardelijke liefde.
‘Loslaten’ betekent dus deze afhankelijkheid loslaten. Kunnen ‘loslaten’ is een eigenschap van onvoorwaardelijke liefde, van zielsliefde.
‘Loslaten’ betekent niet dat je geen contact met elkaar kunt hebben. Je kunt zonder jezelf afhankelijk te maken van elkaar gewoon contact met elkaar hebben, elkaar ontmoeten, bellen, enzovoorts.

Loslaten van je zielsliefde is een van de moeilijkste dingen van zielsliefde. Je ziel kent geen afhankelijkheid, en je persoonlijkheid wil juist graag die afhankelijkheid. Het kan een strijd zijn met jezelf. Wat ik zelf geleerd heb van ‘loslaten’ is: Als je het mooiste buiten jezelf (lees; je zielsliefde) los laat dan vindt je het mooiste in jezelf. Dan vindt je namelijk jezelf!

Reactie
Je schreef pas geleden over loslaten dat er mee wordt bedoeld niet ''geen contact meer'' maar het betekent niet meer afhankelijk van hem/haar zijn. Hoe moet ik dat zien, iedereen in mijn omgeving zegt dat ik hem los moet laten, hij is niet goed voor mij zegt iedereen. Moet ik hem helemaal loslaten? Herkent iemand zich in ''jezelf kwijtraken'' Ik kom hem steeds tegen, als dat niet zo was kon ik hem wel loslaten. Heb jij een remedie, antwoord voor mij. Je hebt zelf daarin volgens mij veel meegemaakt en ervaring. Ik weet niet meer wat ik moet doen, wel of niet meer naar hem toegaan, omgaan.
(Gabrielle)
Reactie
‘Jezelf kwijtraken’ of jezelf ‘verliezen’ betekent dat je jezelf afhankelijk hebt gemaakt van mensen of dingen buiten jezelf. Om die reden is het goed voor jezelf, om weer ‘terug te komen bij jezelf’, om die afhankelijkheid van je zielsliefde dus los te laten. Loslaten van afhankelijkheid is een van de moeilijkste dingen om in het leven te doen.
Als je vindt dat je zielsliefde ‘niet goed voor je is’ dan kun je uiteraard ook overwegen om het contact te verbreken.
(Tiny)

Reactie
Ja ik sluit me ook bij Tiny aan De pijn wordt met de dag erger en het gemis ook. Kan het ook nog niet accepteren. Het is gewoon ondragelijk.
(S)

Algemene reactie
(Onbekend)

Zo lang je denkt dat die ander jouw leven leuk moet komen maken of zin geven, kun je lang wachten. Iedere helft moet de hoogste mate van onafhankelijkheid bereikt hebben. Je moet dus eerst blij en gelukkig worden met jezelf… Het is de bedoeling dat je dat oefent en je lessen leert in de relaties die je tot dé grote ontmoeting aangaat. En dan is het zover. En dat weet je. Dat voel je. Ondanks dat je hem of haar misschien al langer kent of al eerder tegenkwam. Herkenning. Nooit meer alleen. Die ander houdt je een spiegel voor, vult je perfect aan en is mateloos fascinerend. Geen relatie zonder ruzie of pijn, maar omdat je elkaars pijn voelt, moet die zo snel mogelijk worden opgelost. Je ideale partner bestaat dus. Maar zoeken heeft geen zin; je wordt gevonden. Want de manier waarop tweelingzielen bij elkaar gebracht worden is geregisseerd door de kosmos...

Reactie
Liefde die je kunt verklaren, kan niet intens zijn, want intense liefde behoeft geen uitleg....Als twee mensen elkaar beminnen met heel hun hart, proeft de een het zout als de ander huilt. Twee mensen kunnen elkaar in de ogen staren, maar geliefden kunnen in elkaars ziel kijken. Afwezigheid maakt liefde scherp, samen zijn maakt liefde sterk.......
(Onbekend)

 

'Duwen en trekken schept afstand, enkel loslaten brengt tot elkaar!'
(Onbekend)

Het proces van die ander loslaten is niet makkelijk, maar blijven duwen en trekken zal alleen maar meer afstand scheppen. Pas wanneer je jezelf weer gevonden hebt en weet wat van jou is en wat van die ander zal het gemakkelijker worden. Maar pas op!!, als je verdrietig bent of depressief raak je heel gauw jezelf kwijt en zal je dus snel weer afhankelijk worden van die ander, maar die ander kan daarin niks voor jou veranderen, je moet het zelf doen, dus blijf bij jezelf en maak die ander niet verantwoordelijk voor je geluk. Nu komt het moment dat je werkelijk plezier kan beleven van die prachtige vriendschap, je kan die vriend waarderen voor wie hij/zij is en respecteert zijn/haar grenzen, omdat je eigen grenzen ook bekend zijn. Of je het een tweelingzielband noemt, of een soulmate, het maakt niks uit, je hebt een hoop geleerd door deze ontmoeting en deelt een prachtige band met een persoon die net zo leuk (en gemeen) is als jijzelf ;-)\Jouw wederhelft die precies zoals jij is.

'Veel inzenders betrekken alles zo op zichzelf'
(Onbekend)

Het valt me de laatste paar dagen in veel van de vragen, antwoorden en reacties op dat veel inzenders alles zo op zichzelf betrekken. ZIJ hebben verdriet, ZIJ kunnen niet verder zonder hun tweelingziel, ZIJ zullen nooit meer liefde vinden. Natuurlijk is het afschuwelijk om niet bij je grote liefde te kunnen zijn, ik heb daar zelf ook ervaring mee. Ik zou willen dat er in mijn leven plaats is voor mijn man en die ander die mijn ziel geraakt heeft, maar helaas is onze maatschappij niet zo ingericht en bijna 30 jaar opgeven terwijl ik wel zielsveel van mijn man hou lijkt me ook niet echt de bedoeling. En als er mensen zijn die proberen afstand te nemen van hun eigen verdriet en gevoelens van onmacht en die proberen het draaglijk te maken worden die meteen onbegripvol genoemd, "zoiets heb jij zeker niet meegemaakt, dat je zo oordeelt", ieder ander heeft nooit zulke diepe zielsliefde ervaren als zijzelf en kan dus niet oordelen. Maar zielsliefde is toch onvoorwaardelijk,! je kunt het niet vasthouden, je hebt er geen "recht" op, je moet je juist gelukkig prijzen als je er door geraakt wordt. Denk niet dat het voor mij heel lang geleden is, het is nog maar een jaar geleden dat alles zich afspeelde en mijn hart hunkert nog steeds naar hem. Ik heb hem kort geleden nog gezien en hoewel ik weet dat het niet zal gebeuren, spring ik nu weer bij ieder telefoontje op, kijk ik of ik misschien een berichtje heb, probeer ik zijn gedachten te vangen. Niemand zegt dat het makkelijk is om over een verloren zielsliefde heen te komen, maar de ervaring is er en je kunt die gebruiken voor je innerlijke groei, want dat is denk ik wel de bedoeling, dat je alle ervaringen in je leven, goede en slechte, gebruikt om te leren en verder te groeien. Ik weet ook wel dat je niets aan deze "goedbedoelde adviezen" hebt als je verdriet nog zo groot is, maar het is wel goed als je je openstelt voor dingen waar je later misschien wel wat aan hebt.

'Veel inzenders betrekken alles zo op zichzelf'
(Onbekend)

TWEELINGZIEL
Op het moment dat je je tweelingziel herkent,
is het gevoel dat je hebt vaak heel bijzonder.
Er komen ook meteen heel veel vragen op je af.
Je voelt je onzeker.

Er komen vragen bij je op als:
Zijn wij werkelijk tweelingzielen?
Hoe weet ik dat zeker?
Liepen onze vorige levens parallel?
Hoe liepen onze vorige levens parallel?
Misschien heb je elkaar al eerder gekend?
Wat is de bedoeling van elkaar herkennen?
Behoren wij tot dezelfde zielengroep?
Hoe gaan we nu verder?

 
Ook kan het zijn dat er in een relatie steeds
moeilijkheden zijn ondanks of vanwege de herkenning.
Wat is dan de bedoeling dáárvan?
Je kunt bij een New Age Centrum of
Reiki Centrum een reading laten doen.
Daar kunnen ze je helpen met de antwoorden te vinden.
 
Je zult echter merken, dat naar mate de tijd verstrijkt,
je zelf steeds meer antwoorden zult krijgen.
Het heeft geen zin om het te forceren.
Alles zal op zijn plaats vallen als de tijd er rijp voor is.
Als jij er aan toe bent.
Dan zul je ook steeds meer merken dat
je tweelingziel je daarbij helpt.
Hij/zij zit met dezelfde vragen en onzekerheden.
 
Als jullie werkelijk tweelingzielen zijn,
dan zul je naar mate je meer vertrouwen in je eigen gevoel
en inzichten krijgt, merken dat je geestelijk
en intuïtief met elkaar verbonden bent.
Dat je continu met elkaar in verbinding staat,
ook al ben je niet lijfelijk aanwezig.
 
Je zult merken dat je op een heel ander
niveau met elkaar communiceert.
Dat je samen op een trillingfrequentie
communiceert die een ander niet kan waarnemen.
 
Je voelt en weet van elkaar wanneer
de ander je nodig heeft, het moeilijk heeft.
En zonder er bij na te denken
zul je energie gaan delen met elkaar.
Dan zul je ook van elkaar voelen en weten
of de ander zich weer goed voelt.
 
Je tweelingziel herkennen hoeft geen
problemen te geven in een relatie.
Je kunt het beiden zien als heel boeiend en interessant.
Of gewoon als "Het willen weten waarom je elkaar
weer gevonden hebt en al dan niet bij elkaar bent".
Dit schept een hele speciale band met je tweelingziel.

Reactie
Bij deze wilde ik de schrijver van de algemene reactie bedanken.... ik kan er veel mee !
(Onbekend)
Reactie
Geen Dank hoor!,( Maar wel lief voor je reactie) ik help jullie graag! Heb al enkele jaren ervaring met een zielsliefde!
(Angel)

 

Beantwoorden van vragen
(Vlinder)

De laatste tijd kom ik niet zo heel vaak meer op de site van Zielsliefde, maar het valt me op dat er juist de laatste tijd vragen op een heel harde en ongevoelige manier worden beantwoordt. Uit het antwoord is duidelijk op te merken dat deze mensen geen flauw benul hebben wat Zielsliefde is. Het lijkt me heel verstandig, dat mensen die zelf uit eigen ervaring niet weten, wat Zielsliefde inhoudt(en dat kan je ook echt totaal NIET weten als je het zelf niet meemaakt/meegemaakt hebt) zich onthouden van antwoorden hier op deze site. De mensen die hier een vraag stellen, zijn soms radeloos van verdriet en wanhoop en zijn alleen gebaat bij begripvolle antwoorden. Aan antwoorden en commentaren van personen, die niet weten waar dit over gaat, hebben zij niets, sterker nog: daar gaan ze nog meer van onder uit. Dus mijn vraag : weet je niet uit ervaring wat Zielsliefde is: onthoud je dan svp van commentaar en antwoord..: niemand is hiermee geholpen!! AAN de mensen die zo'n ongevoelig antwoord hebben ontvangen wil ik zeggen: trek het je niet aan...deze mensen weten niet waar je het over hebt, probeer je te focussen op de positieve antwoorden en BLIJF geloven in je eigen gevoel: daarmee zit je goed! Als jij je Zielsliefde voelt, dan voel je je Ziels liefde en alleen JIJ weet hoe dat voelt en dat je het voelt!

Reactie
Ik ben het helemaal met je eens, als je zielsliefde niet zelf hebt meegemaakt weet je niet hoe mooi en pijnlijk het is, en hoe het je hele leven op de kop kan zetten, zelfs je leven kan beheersen. Je moet het echt zelf voelen en ervaren anders kun je het absoluut niet begrijpen. Het zit zo diep het is zo heftig, hemels zo mooi en pijnlijk als je het los moet laten , je kunt het zelf bijna niet tegen iemand vertellen je moet het echt zelf ervaren, daarom is deze site ook een geweldige site, eindelijk erkenning.
(Onbekend)

 

Zielsliefdes en partners
(Onbekend)

Ik las twee of drie verhalen waarin ik het effect zag dat de relatie leedt onder het hebben van een tweelingziel of zielsverwant bij de partner. Ik reageer dus algemeen.
Beste partner. Wees niet bang. Het gaat in de meeste gevallen om een vorm van liefde en behoefte die op een heel ander plan staat dan de liefde (en behoefte) die je partner met jou ervaart. Ik hou een slag om de arm omdat de mens zich eenmaal niet aan wetmatigheden onderwerpt. Ook kan een (kortstondige) verwarring optreden bij de zielsverwanten. De zielsverwanten komen er dan achter dat het niet bijdraagt aan hun relatie, soms zelfs afbreuk aan de puurheid ervan. De liefde die jou partner naar jou toe heeft is net zo puur in haar vorm en die twee kunnen naast elkaar bestaan wanneer alle deelnemers dat kunnen (willen) beseffen. Immers, wanneer een stel een kind krijgt kan, zonder bedreiging voor de partner, de liefde zich uitbreiden naar het kind!
Mijn advies: Stel je open en blijf in contact. Verlies je eigen zelfvertrouwen niet. Vertrouw erop dat jouw positie naast je partner onverandert blijft. Wanneer je een bedreiging ervaart kan het goed zijn om je eigen bijdrage in jullie liefde te beschouwen.
Iets over mijzelf. Ik had een relatie achter de rug en ontmoette daarna mijn zielsverwant (andere sekse), ook vrijgezel. We hebben ook bij elkaar geslapen, maar we voelden aan dat verder gaan dan dat geen bijdrage was aan onze band. We zijn nog steeds zeer innige vrienden.
Ik wens jullie een heel leven toe.
Een liefde met een tweelingziel/soulmate overheerst alle liefdes,en gaat heel wat verder dan een aardse liefde, dit is het diepste mooiste wat je in je leven mee mag maken. Hierdoor kom je ook tot de ontdekking dat je nooit echt van je echte partner gehouden hebt. Je hield jezelf maar wat voor.

Reactie
Mevrouw onbekend ik zou eens even de verschillen van zielsliefde lezen, Ik denk dat jij met een tweelingziel te maken hebt,die hebben minder behoefte aan sex, dan de andere relaties. wat niet wil zeggen, dat de band voor eeuwig verstrengeld is. Jullie praten er wel heel makkelijk over.
(Maya)

'Vertrouw op je gevoel'
(Onbekend)

Al die vragen.... En diep in het hart weet bijna iedereen die de vraag stelt het antwoord al, maar zoekt bevestiging.... Vertrouw op je gevoel. Sommige dingen WEET je gewoon, zonder verklaring, uitleg of verstand. Wel heerlijk om het te bevestigd te zien, maar vertrouw vooral op jezelf. Alleen jij kent alle antwoorden!!!!

Reactie
Ik sluit me hier bij aan... Soms hebben we veel bevestiging nodig om onze ervaringen van zielsliefde te leren accepteren.We weten het wel maar durven nog niet volledig te vetrouwen op ons gevoel. Dat moeten we weer opnieuw leren.
(Tiny)
Reactie
Ik ga hiermee in. Diep in ons hart weten we allemaal het antwoord.Je zielsliefde zal altijd het belangrijkste in je leven blijven. En voor iedereen is de pijn anders. Echt loskomen van elkaar doe je NOOIT meer na deze ervaring. Je houdt teveel van elkaar, er zal altijd weer een moment zijn dat je elkaar opzoekt, na een maand na een jaar zelfs na tien jaar. Een ander kan NOOIT jou zielsmaatje vervangen.

 

'Voor alle tweelingzielen die moeten wachten'
(Onbekend)

'Geduld is een boom waarvan de wortels bitter zijn maar de vruchten zoet.'(Confucius) Voor alle tweelingzielen die optimistisch wachten en zij die pessimistisch wachten: 'Een optimist gelooft in het beste van alle mogelijkheden.De pessimist is bang dat dit waar is.'(Baghwan)